Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Középiskola » Matematika
301
Sziasztok!Lenne szíves valaki segíteni az alábbi a,b feladatokban?Csatoltam képet. Előre is köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A megoldások:
3. feladat: a; pont a²-b²=(a+b)·(a-b)=(15+14)·(15-14)=29·1=29 az eredmény ;
b; pont 2·(x+y)·(x-y)/(x+y)= 2·(x-y)= 2·(2007-7002)=2·(-4995)=(-9990) az eredmény , de x≠-y is fennáll! :)
0