Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Természetes számok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
562
Nagymama palacsintát sütött az unokáinak. A három éhes gyerek összesen negyven palacsintát ettek. Kata 2-vél többet evett hugánál,Bence pedig annyit amennyit a lányok együtt. Hány palacsintát ettek a gyerekek külön külön ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, küldöm a feladat megoldását!


Az adatok felírása:

összes palacsinta = 40 db

elfogyasztott palacsinták száma:
Kata húga = x db
Kata = x + 2 db
Bence = x + x + 2 = 2x + 2 db


Az egyenlet felírása és levezetése:

x + x + 2 + 2x + 2 = 40
4x + 4 = 40 /-4
4x = 36 /:4
x = 9


Az x értékének behelyettesítése:

Kata húga = 9 db palacsintát evett
Kata = 9 + 2 = 11 db palacsintát evett
Bence = 9 + 11 = 20 db palacsintát evett
1