Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatmegoldás a Coulomb-törvény alapján.

Főoldal » Középiskola » Fizika
466
Valaki le tudná vezetni nekem? Köszönöm. :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Tudjuk, hogy:
r=94 km=94000 m
F=1N
k=9*109 N*m2/C2

Két pontszerű töltés között a taszítóerő nagysága:

F=k*(Q1*Q2)/r2

Ezek után már csak be kell helyettesíteni....

1N=9*109*(Q1*Q2)/940002

Átrendezés után megkapod a két töltés értékét.....
Módosítva: 8 éve
0