Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok ezt a feladatot nem értem. Tudnátok segíteni? i?előre is köszönöm

Főoldal » Általános iskola » Matematika
346
A 36 fős osztály kétharmada fiú. Az osztálykiránduláson a lányok fele 2, a másik fele 3 szelet pizzát kér. A fiúk közül mindenki ugyanannyi szelet pizzát eszik, összesen négyszer annyit, mint a lányok együtt.
a, Hány szelet pizzát esznek a fiúk fejenként?
b, Hány pizzát vegyen az oszály, ha az étteremben egy pizzát 6 szeletre vágnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A 36 fős osztály kétharmada fiú. 36·`/3`=24 fiú és 36-24=12 lány van
A lányok fele: 6

6·2+6·3=30 szelet pizzát esznek a lányok

fiúk 30·4=120 szeletet esznek.
Egy fiú `120/24`=5 szeletet eszik.

Összesen 150 szelet pizzát esznek. Így `150/6`=25 doboz pizzát rendeljenek.

1