Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szinusztétel, koszinusztétel hogy számolom ki a szögeket?

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
Hogy számolom ki a szögeket, ha egy sincs megadva kezdésnek???
Adott oldalak : a=10cm, b=12cm, c=15cm
Keressük : sin α, sin β, sin γ

A következőben pedig csak kettő van megadva és a többit keressük de ahhoz még annyira sem tudtam hozzá kezdeni mint az előzőhöz.
Adott oldalak : a=7cm, sin α=50°
Keressük: b, c, sin β, sin γ

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Képletek:
c² = a² + b² - 2ab * cos(γ)
b² = a² + c² - 2ac * cos(β)
a² = b² + c² - 2bc * cos(α)

Ezekbe helyettesítsd be és úgy már menni fog!

Válaszok:
α ≈ 41.5°
β ≈ 53.1°
γ ≈ 85.4°

Ha a háromszög derékszögű (esetleg elfelejtetted odaírni) akkor ezek a megoldások.
b ≈ 5.64 cm
c ≈ 8.69 cm
sin(β) = sin(40°)
sin(γ) = 1

Ha nincs odaírva semmi, akkor viszont nem megoldható!
Módosítva: 1 éve
-1