Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Max 1 mondat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
382
5. Zsolt és Rebeka kerékpárral egyrzere indul a falu- jukból a szomszédos kisvárosba. Zsolt 18 * (km)/h mig Rebeka 16 * (km)/h sebességgel haladt. Rebeka negyed úrával késült ert a városta. Milyen messze van a város a falujuktól?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Zsolt és Rebeka kerékpárral egyrzere indul a falu- jukból a szomszédos kisvárosba. Zsolt 18 * (km)/h mig Rebeka 16 * (km)/h sebességgel haladt. Rebeka negyed úrával késült ert a városta. Milyen messze van a város a falujuktól?
Módosítva: 1 éve
0

Szia!

Ugyanakkorra a megtett út, ez legyen "s" km.
(18·t) km a Zsolt által, (16·(t+0,25)) km a Rebeka által megtett út, s mivel a kettő azonos: 18t=(16t+4) az egyenlet → t=2 óra adódik.
Tehát a megtett út emiatt: s=(18·2)= 36 km, ennyi a távolság a város és a falu között! :)
0