Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldása az alábbi mértan feladatnak?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
394
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Tudjuk, hogy:
`"BD"=18 \ "cm"`
`"AD"=24 \ "cm"`

`"AB"=sqrt(("AD")^2+("BD")^2)=sqrt(18^2+24^2)=30 \ "cm"`

`"CD"="AD"^2/"BD"=24^2/18=32 \ "cm"`

`"BC"="BD"+"CD"=18+32=50 \ "cm"`

`"AC"=sqrt(("AD")+("CD"))=sqrt(24^2+32^2)=40 \ "cm"`

A kerület tehát: `"K"="AB"+"BC"+"AC"=30+50+40=color(red)(120 \ "cm")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0