Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldása az alábbi mértan feladatnak?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
353
Adott ABCD derekszogu trapéz, amelyben AB párhuzamos CD, DC=6 cm, AB=12 cm, AD 8 cm es A szög=D szög=90 fok. ABC haromszog kerülete mennyi?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Készíts ábrát: https://www.geogebra.org/calculator/s3avfrdw

Jól látható, hogy `"AC" \ = \ "BC"`.

`"AC"=sqrt(("AD")^2+("CD")^2)=sqrt(8^2+6^2)=10 \ "cm"`

A kerülete így: `"AB" \ + \ "BC"+"AC"=12+10+10=color(red)(32 \ "cm")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1