Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyzetes oszlop 12. Osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
524
Sziasztok az alábbi feladatban kérném a segítségeteket:

Egy négyzetes oszlop testátlója 8 cm, magassága 6 cm hosszú. Mekkora a test felszíne és térfogata? A választ két tizedesjegyre kerekítve add meg cm2-ben valami cm3-ben!

Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az alapél hossza: `"d"=sqrt(2"a"^2+"m"^2)=>"a"=sqrt(("d"^2-"m"^2)/2)=(8^2-6^2)/2="3,74" \ "cm"`

`"V"="T"_"a"*"m"="a"^2*"m"="3,74"^2*6=color(red)("83,93" \ "cm"^3)`

`"A"=2*"T"_"a"+"T"_"p"=2*a^2+"n"*"a"*"m"=2*"3,74"^2+4*"3,74"*6=color(red)("117,74" \ "cm"^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
2