Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan

Főoldal » Általános iskola » Matematika
356
Számold ki a négyzet átlóját ABCD,ha A(-2;3)C(2;0)B(2;3)D(-2;0)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Először is ez egy téglalap nem négyzet ezt onnan tudod, hogy van `-2` és `2` koordináta az x tengelyen míg az `0` és `3` van az y tengelyen így az oldalak nem azonosak.

De ábrázolás után ez szemmel is látható lásd az ábrát: https://www.geogebra.org/calculator/g6mjkrzy

A és C valamint B és D csúcsok vannak szemben. Bármelyik átlót is számolod ki ugyan akkorák lesznek.

`"AC"=sqrt(("C"_x-"A"_x)^2+("C"_y-"A"_y)^2)=sqrt((2-(-2))^2+(0-3)^2)=color(red)(5 \ "cm")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1