Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S. O.s

Főoldal » Általános iskola » Matematika
359
Segítsetek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
Délelőtt elfogyott a teljes mennyiség `1/8` része tehát megmaradt a `7/8` része aminek a `2/3`-át tudták eladni délután és este tehát: `7/8*2/3=color(red)(7/12)` része fogyott el délután és este.


b.)
Összesen `1/8+7/12=17/24` rész fogyott el összesen így az eredeti mennyiség `1-17/24=color(red)(7/24)` része maradt meg záráskor.


Hétfőn harmad annyit adnak el mint vasárnap ami azt jelenti, hogy `(17/24)/3=17/72`-részt adnak el. `17/72 lt 7/24` tehát nem érdemes rendelnie mert a megmaradt mennyiség elég lesz hétfőre is.
2