Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatszög alapú hasáb és henger 12. Osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
288
Sziasztok az alábbi képen lévő anyacsavaros feladatban kérném a segítségeteket. 5. Feladat a) b)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
A hatszög két párhuzamos oldalának távolsága egyenlő a hatszögbe írható kör átmérőjével.

`"d"=sqrt3*a=sqrt3*10="17,32" \ "mm"`

Tehát 17-es kulcs kell hozzá.



b.)
`"V"_"anya"="V"_"hasáb"-"V"_"henger"=("n"*"a"^2*cot \ (180°)/"n"*"m")/4-pi*"r"^2*"m"=("6"*"10"^2*cot \ (180°)/"6"*"7,8")/4-pi*"5"^2*"7,8"="1.413,89" \ "mm"^3="1,41389" \ "cm"^3`

200 darab anyacsavar tömege: `200*"1,41389"*"8,73" \ "g"/"cm"^3="2.468,65" \ "g"approxcolor(red)("2,469" \ "kg")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
2