Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika gyorsulás

Főoldal » Középiskola » Fizika
281
Sziasztok! Megoldottam a feladatot de nem vagyok biztos benne. Köszönöm a segítséget. Egy autó 15 másodperc alatt növelte a sebességét 60 km/h-ról 80km/h-ra. Mekkora a gyorsulás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, gyorsulás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`Delta"v"=80 \ "km"/"h"-60 \ "km"/"h"=20 \ "km"/h=>"5,55" \ "m"/"s"`

`a=(Delta"v")/(Delta"t")=("5,55" \ "m"/"s")/(15 \ "s")=color(red)("0,37" \ "m"/"s"^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
2