Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet, nem teljesen értem ezt a feladatot

Főoldal » Középiskola » Matematika
358
Hogyan tudnám ezt megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A kitevőkre felírható, hogy:
(2x-3)-2=(3-0,5) , ebből 2x-5=2,5, vagyis 2x=7,5 → innen x=3,75 adódik, tehát ez a megoldás! :)

(Megjegyzés: 9=3²; 27=3³ és √3=(3 a 0,5-iken, vagy 3 az 1/2-iken), ezeket kellett csak felhasználni a megoldás során!
Módosítva: 1 éve
1