Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A gömb 12 osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
327
Sziasztok az alábbi képen csatolt dinnyés táblázatban kérném a segítségeteket részletezve. Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`ul"1 cm-es héj vastagság esetében:"`

Belső rész sugara: `"r"_"belső"=(24-2*1)/2=color(red)(11 \ "cm")`

Belső rész térfogata: `"V"=(4*pi*"r"_"belső"^3)/3=(4*pi*11^3)/3=color(red)("5.575,28" \ "cm"^3)`

A teljes dinnye térfogata: `"V"=(4*pi*"r"_"teljes"^3)/3=(4*pi*12^3)/3=color(red)("7.238,23" \ "cm"^3)`

Ehető mennyiség: `"V"_"belső"/"V"_"teljes"*100="5.575,28"/"7.238,23"*100=color(red)("77,03" \ %)`



`ul"2 cm-es héj vastagság esetében:"`

Belső rész sugara: `"r"_"belső"=(24-2*2)/2=color(red)(10 \ "cm")`

Belső rész térfogata: `"V"=(4*pi*"r"_"belső"^3)/3=(4*pi*10^3)/3=color(red)("4.188,79" \ "cm"^3)`

A teljes dinnye térfogata: `"V"=(4*pi*"r"_"teljes"^3)/3=(4*pi*12^3)/3=color(red)("7.238,23" \ "cm"^3)`

Ehető mennyiség: `"V"_"belső"/"V"_"teljes"*100="4.188,79"/"7.238,23"*100=color(red)("57,87" \ %)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
2