Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög Kiszámolása :(

Főoldal » Középiskola » Matematika
313
11:13

84

Az ABC 3 szög oldalai a=10cm b=15cm c=19cm
A kérdés, mekkora a 3szog legkisebb szöge? Sajnos nem
Jövök rá ;(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A legkisebb szög a legkisebb oldallal szemben van.
Ezért a 10 cm-es oldalra kell felírnunk a cosinus-tételt!
A legkisebb oldal az 'a' oldal, ezzel szemben tehát az alfa-szög lesz.
Cosinustétellel:
10²=15²+19²-2·15·19·cos(alfa) , ebből átrendezéssel 570·cos(alfa)=486 → cos(alfa)=486/570=0,8526 → alfa=31,5⁰ , ez a legkisebb szög! :)
Módosítva: 1 éve
0