Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hőtágulás

Főoldal » Középiskola » Fizika
382
Hány cm anya arany nyakláncának hossza, ha 22 °C hőmérséklet-növekedés hatására 0,2 mm-rel lett hosszabb? (a= 1,42*10-5 1/K)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`"L"_0=(Delta"L")/(alpha*Delta"T")=(2*10^-4 \ "m")/("1,42"*10^-5 \ 1/"K"*22 \ °"C")=color(red)("0,64" \ "m")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1