Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Középiskola » Matematika
339
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
A kör középpontja: `"K"=(("A"_x+"C"_x)/2;("A"_y+"C"_y)/2)=((14+1)/2;(-24+24)/2)=(7;0)`

A kör sugara: `"r"=sqrt(("A"_x-"C"_x)^2+("A"_y-"C"_y)^2)/2=(sqrt((14-0)^2+(-24-24)^2))/2=25 \ "cm"`

A kör egyenlete így: `color(red)((x-7)^2+y^2=25^2)`




b.)
Az oldalak hossza vissza számítható az átló hosszából.

`50=asqrt2`

`25sqrt2=a`


`"T"=a^2=(25sqrt2)^2=color(red)(1.250 \ "cm"^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
2