Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok Segítséget szeretnék kérni ebbe a fizika feladatban . Köszönöm szépen előre is

Főoldal » Általános iskola » Fizika
386
Ádám tömege 50kg. Tornaórán 4m magas kötélre mászik.

a, Mennyi munkát végez Ádám?

b, Hányszor kellene Ádámnak felmásznia a kötélre, hogy 1db túró rudiban lévő 448kJ energiát használjon el?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a.)
`"W"="m"*"g"*"h"=50 \ "kg"*"9,81" \ "m"/"s"^2*4 \ "m"=color(red)(1.962 \ "J")`


b.)
`"n"=(448.000 \ "J")/(1.962 \ "J")=color(red)("228,34")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
2