Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok ezt a feladatot nem értem. Tudnátok segíteni?előre is köszönöm

Főoldal » Általános iskola » Fizika
399
500cm³ térfogatú sárgaréz tömege 4450 g. Mekkora a sárgaréz sürüsége?

(Sűrűség=8900 kg:m³)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Így, hogy le minuszoltad a választ mert egy türelmetlen szerencsétlen vagy baszhatod a megoldást szépe estét talán legközelebb kibírod azt a pár percet.





A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0

A sűrűséget (p) az alábbi képlettel tudjuk kiszámolni: p = m (tömeg) / V (térfogat)

m = 4450 g = 4,45 kg
V = 500 cm3 = 500 x 10-6 m3 = 0,0005 m3

Most helyettesítsük be az értékeket a képletbe:
p = 4,45 kg / 0,0005 m3 = 8900 kg/m³

Tehát a sárgaréz sűrűsége 8900 kg/m³. :)


0