Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hozd egyszerűbb alakra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
376
A) x²+(2-3x-5x²)-(x²-7)
B) a-b-(a-b)-(2a-b)
C) -(8+7x)-(-3+5x)
D) 5(x-3)-(5x-15)
Légyszi segítsetek! Részletesen, levezetve kéne. Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A felbontások a következők:
A; x²+2-3x-5x²-x²+7= (-5x²-3x+9) lesz az eredmény
B; a-b-a+b-2a+b= (-2a+b) lesz az eredmény
C; -8-7x+3-5x= (-12x-5) lesz az eredmény
D; 5x-15-5x+15= 0 , tehát nulla lesz az eredmény itt! :)

Remélem tudtam segíteni!
Üdv.: Ármós Csaba Debrecenből (49 éves, matekos-kémiás segítő)
0