Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körkúp

Főoldal » Középiskola » Matematika
490
Egy forgáskúp alapkörének átmérője egyenlő a kúp alkotójával. A kúp magasságának hossza 53 cm.
a) Mekkora a kúp felszíne?
b) Mekkora a kúp térfogata?
c) Mekkora a kúp kiterített palástjának középponti szöge?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a.)
`"r"^2+"m"^2=(2"r")^2=>"r"=("m"sqrt3)/3=(53*sqrt3)/3="30,6" \ "cm"`

`"A"=pi*"r"*("r"+"s")=pi*"30,6"*("30,6"+"61,2")=color(red)("8.824,73" \ "cm"^2)`



b.)
`"V"=("r"^2*"m"*pi)/3=("30,6"^2*53*pi)/3=color(red)("51.967,88" \ "cm"^3)`



c.)
`2*r*pi=(r*pi*alpha)/(180°)=>alpha=(2*"r"*pi*180°)/(2*r*pi)=(cancel(2*"r"*pi)*180°)/(cancel(2*r*pi))=color(red)(180°)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
2

Szia!

Én is megoldottam a kúpos feladatot és csatoltam a megoldást! :)

Üdv.: Ármós Csabi Debrecenből (49 éves, kémiás-matekos segítő)
1