Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
420
Segítséget szeretnék kérni, a 2., 4., feladatok megoldásában.
Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2.)
`"V"_5^3-"V"_4^3=5^3-4^3=125-64=color(red)(61)`



4.)
Mivel az összes golyó különböző színű, de minden színből több golyónk is van, így olyan, mintha 10 különböző lehetőségből kellene 5-öt választani, ahol ismétlődés megengedett.

Tehát: `10*10*10*10*10=10^5=color(red)(100.000)` különböző módon fűzhetőek fel.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1