Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazállapot változás

Főoldal » Középiskola » Fizika
397
Számitsd ki mennyi hőt vesz fel 1kg -18 fokos jég amíg elolvad
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A jég felmelegedéséhez szükséges hőmennyiség legyen: `"Q"_1="m"*"c"_"jég"*Delta"T"`

A jég olvadásához szükséges hőmennyiség legyen: `"Q"_2="m"*"L"_"jég"`

A két képlet egyesítése, behelyettesítése, majd kiszámítása adatokkal eredményt fog adni.

`"Q"="Q"_1+"Q"_2="m"*"c"_"jég"*Delta"T"+"m"*"L"_"jég"=1 \ "kg"*"2,1" \ "kJ"/("kg"*°"C")*18 \ °"C"+1 \ "kg"*"333,7" \ "kJ"/"kg"=color(red)("371,5" \ "kJ")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1