Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
368
Sziasztok, ez a házim. Aki tud benne segíteni, kérem segítsen. A határidő hétfő.
Köszönöm előre is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, 8. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2. feladatból a betűjellel jelölteknél a zárójel előtti együtthatóval beszorzó a zárójelben szereplő minden tagot. Így jöttek ki a következő párosítások:
I - C
II - E
III - A
IV - B
V - F
VI - D

3. feladat. (Mivel itt csak a b-t jelölted ki) Itt megint a zárójel felbontással kezdünk. Amennyiben nincs műveleti jel, akkor azt szorzásnak vesszük. Így a következő a megoldási sor:
(x - 11) x + 3 = 31 + (3 + x)x /Zárójel felbontás
x2 - 11x + 3 = 31 + 3x + x2 / - x2
- 11x + 3 = 31 + 3x /+ 11x
3 = 31 + 14x / -31
-28 = 14x / :14
x = 2
0