Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia segítség

Főoldal » Középiskola » Kémia
475
Akármennyire próbálom nem megy, úgyhogy szeretnék ebben a feladatban segítéget kérni.

2. Készítsen 300 g 12 m/m %-os NaOH oldatot. Mennyi lúgot és hány cm3 vizet kell bemérni hozzá? Keverési egyenlettel kell megcsinálni!

Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
x lesz a NaOH, 300-x a víz:

`x*100+(300-x)*0=300*12`

Ezt kell megoldanod.

`x=(300*12)/100` = 36 g lúg és 300-36=264 g, ami 264 `cm^3` víz.
0