Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
319
Cukrászda 8 féle fagylaltot árul, 4 et választunk ki úgy, hogy
A: mind különböző, és nem számít a sorrend
B: lehet közöttük ismétlődő és számít a sorrend
C: a kiválasztottak között legalább 1 citromos és számít a sorrend
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A: mind különböző, és nem számít a sorrend=(8 alatt 4)
B: lehet közöttük ismétlődő és számít a sorrend=8*8*8*8
C: a kiválasztottak között legalább 1 citromos és számít a sorrend=8*8*8*8-7*7*7*7
0