Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Soos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
315
10,02-3,98+1,74=?
Kidolgozott válasz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
soos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, küldöm a feladat megoldását!


Ha sehol sincs zárójel és csak kivonás, illetve összeadás szerepel a műveletsorban, akkor mindig balról jobbra haladva végezzük el a kijelölt műveleteket.


Ennél a feladatnál a következőképpen járunk el:

10,02 – 3,98 = 6,04
majd
6,04 + 1,74 = 7,78

Tehát a műveletsor végeredménye 7,78.
1