Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a

Főoldal » Középiskola » Fizika
419
Egy autò az utjànak egyharmadàt 90 km/h a kétharmadàt pedig 120 km/h sebességgel tette meg,mekkora akkor a teljes ûtra szàmîtott àtlagsrbesség!Képlettel levezetve szeretném kérni ha lehetséges,köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`t=s/v`

`s/3` km-t megtesz 90-nel, akkor az idő: `t_1=(s/3)/90` = `s/270` óra

`(2s)/3` km-t megtesz 120-szal, az idő: `t_2=((2s)/3)/120` = `s/180` óra

Az átlagsebesség az összút (s) és a teljes idő (összeadod az időket) hányadosa:

`v_("átlag")` = `s/(s/270+s/180)` = `1/(1/270+1/180)` = `1/((2+3)/540)` = `540/5` = 108 `("km")/"h"`
0