Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
296
1976 feledat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
segítség
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(Nem biztos, hogy ezt várják el tőletek, de csak ezt tudom.)

`{(r^2 * pi * 2 + 2 * r * pi * m = 1111),
(r + m = 26.8):}`

`r + m = 26.8`
`m = 26.8 - r`

`r^2 * pi * 2 + 2 * r * pi * m = 1111`
`r^2 * pi * 2 + 2 * r * pi * (26.8 - r) = 1111`
`r^2 * pi * 2 + 2 * r * pi * 26.8 - 2 * r * pi * r = 1111`
`cancel(r^2 * pi * 2) + 53.6 * r * pi - cancel(r^2 * pi * 2) = 1111`
`53.6 * r * pi = 1111`
`r = 1111 / (53.6 * pi) = 1111 / 168.389366 = color(red)6.597804`
`m = 26.8 - r = 26.8 - 6.597804 = color(red)20.202196`

Ellenőrzés:
`r^2 * pi * 2 + 2 * r * pi * m = 6.597804^2 * pi * 2 + 2 * 6.597804 * pi * 20.202196 = 87.062030 * pi + 266.580254 * pi = 353.642284 * pi ~~ 1111`
0