Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérnék a megoldásban

Főoldal » Középiskola » Fizika
309
100kPa nyomású 0°C hőmérsékletű 50dm³ térfogatú gáz térfogatát állandó hőmérsékleten 40dm³-re csökkentjük. Mennyi lesz a gáz nyomása?

A válaszokat előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`"p"_1*"V"_1="p"_2*"V"_2=>"p"_2=("p"_1*"V"_1)/("V"_2)=(100 \ "kPa"*50 \ "dm"^3)/(40 \ "dm"^3)=color(red)(125 \ "kPa")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0