Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, hőtágulás

Főoldal » Középiskola » Fizika
316
Az acél hő tágulási eggyütthatója 1,1.10-⁵ 1/K. Mennyivel nő meg az 50m hosszú vasúti sín hosszúsága, 30°C hőmérsékletváltozás hatására?


A válaszokat előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`Delta"L"="L"_0*alpha*Delta"T"=50 \ "m"*"1,1"*10^-5 \ 1/"K"*30 \ °"C"=color(red)("0,0165" \ "m")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0