Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 10,

Főoldal » Középiskola » Fizika
375
Országúton 48 km/h  sebességgel haladó autó 16 km-t tesz meg, majd ugyancsak állandó sebességgel haladva újabb 16 km-t tesz meg 10 perc alatt.

Mekkora a második szakaszon a sebesség?

Mekkora a teljes útra az átlagsebesség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`t_1=s_1/v_1=("16 km")/("48 "(km)/h)` = `1/3` óra = 20 perc

`t_2` = 10 perc = `1/6` óra

`v_2=s_2/t_2` = `("16 km")/(1/6 " h")` = 96 `(km)/h`

`v_("átlag")` = `s_ö/t_ö` = `(s_1+s_2)/(t_1+t_2)` = `(16+16)/((10+20)/60)` = 64 `(km)/h`.
0