Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
585
Nem tudom megoldani ezt az egyenletet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az lg(a)+lg(b)=lg(a*b) azonosság szerint lg(3)+lg(25)=lg(3*25)=lg(75), tehát

lg(x)=lg(75). Az egyenlet triviális megoldása az x=75, mivel lg(75)=lg(75), és mivel a logaritmusfüggvény szigorúan monoton, ezért máshol nem veszi fel ezt az értéket, így csak ez az egy megoldása van.
0