Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Moór Ágnes példatár 1186. feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
324
Mennyi hő fejlődik másodpercenként a 4 ohm-os ellenálláson?

(Tudom, hogy a Kirchhoff-törvényt kellene használnom, de nem tudom, hogyan alkalmazhatnám erre az esetre.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az áramkört kicsit leegyszerűsítjük, ami ellenállásokat lehet, azokat összevonjuk (ábra), előjelekre figyelni.

Felső hurok:

`5=2*I_1+8*I_2`

Alsó hurok:

`7=-8*I_2+6*I_3`

Kiválasztunk egy csomópontot:

`I_1=I_2+I_3`

Megvan a három egyenlet három ismeretlennel, nekünk az `I_2` kell, mert az folyik át a 4 `Omega`-os ellenálláson.

`I_2=4/19 A`

`P=I_2^2*R` ez a teljesítmény, a másodpercenként végzett munka.
0