Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek .

Főoldal » Középiskola » Matematika
332
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`11/15-13/35=(77-39)/105=38/105`


b.)
`(5/6+2/9)*24/5+(7/20-7/8)*30/7=(15+4)/18*24/5+(14-35)/40*30/7=19/18*25/4-21/40*30/7=19/3*4/5-3/4*3=75/15-9/4=(304-135)/60=color(red)(169/60)`


c.)
`(11/6-3/8):16/21-20*(13/20-5/12)=(44-9)/24*21/16-20*(39-25)/60=35/24*21/16-20*7/30=35/8*7/16-2*7/3=245/128-14/3=(735-1792)/384=color(red)(-(1057)/384)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1