Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes vonalú mozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
395
Sziasztok! Valaki tudja , hogy kell megoldani? Köszönöm Két város távolsága 63 km. Egyszerre indul egymással szembe két autó. Egyik sebessége 15 m/s, a másiké 72 km/h. Mennyi idő múlva találkoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Egyenletes, mozgás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
15 m/s = 54 km/h

együttes sebességük 54+72 = 126 km/h


`t=s/v_ö` = `63/126` = 0,5 h (fél óra múlva találkoznak)
1