Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek úszóverseny

Főoldal » Középiskola » Matematika
327
5 gyerek indult egy úszóversenyen, köztük Peti és Andris. Hányféleképp alakulhatott a sorrend, ha tudjuk, hogy Peti előrébb végzett, mint Andris (holtverseny nem volt).
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az 5 gyerek `5! =5*4*3*2*1=120` felé módon rendezhető sorba. Mivel tudjuk, hogy Peti előrébb végzett, mint Andris, ezért a lehetséges sorrendek felére van szükségünk, ahol Peti és Andris sorrendje fix tehát ez `120/2=color(red)(60)` lehetséges sorrendet ad.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1