Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: sebesség, út, idő

Főoldal » Középiskola » Fizika
566
Hány másodperc alatt halad el a 40 km/h sebességű, 200 m hosszú vonat mellett a 60 km/h sebességű gépkocsi egy adott pontja, ha:
a) a vonattal azonos irányba halad?
b) a vonattal ellentétes irányba halad?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
út, idő, sebessé
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha szembe haladnak, akkor a sebességük összeadódik, ha egy irányba, akkor pedig kivonódik. A számolt sebességgel teszi meg az adott utat.

a, azonos irány esetén 20 km/h = 5,55 m/s a különbség. `t_1=s/v_1` = `200/5.55` = 36 másodperc.

b, ellentétes irány esetén 100 km/h = 27,8 m/s az összeg. `t_2=s/v_2` = `200/27.8` = 7,2 másodperc.
0