Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika dinamika

Főoldal » Középiskola » Fizika
346
SOS!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!, nagyon
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
`"s"="W"/"F"=(2*10^6 \ "J")/(4*10^4 \ "N")=color(red)(50 \ "m")`



2.)
`"m"=8 \ "m"^3=8*10^3=8.000 \ "kg"`

`"W"="m"*"g"*"h"=8.000 \ "kg"*"9,81" \ "m"/"s"^2*15 \ "m"=1.177.200 \ "J"`

`"P"_"hasznos"=1.200 \ "W"*"0,74"=888 \ "W"`

`"t"=("W")/("P"_"hasznos")=(1.177.200 \ "J")/(888 \ "W")="1.325,68" \ "s"=color(red)("22,09" \ "min")`



3.)
`"v"=54 \ "km"/"h"=15 \ "m"/"s"`

`"W"_"motor"=("m"*"v"^2)/2+mu*"g"*"m"*"s"=(5.000 \ "kg"*(15 \ "m"/"s")^2)/2+"0,35"*"9,81" \ "m"/"s"^2*5.000 \ "kg"*80 \ "m"=color(red)(1.935.900 \ "J")`

`eta=((m*v^2)/2)/"W"_"motor"*100%=(5.000 \ "kg"*(15 \ "m"/"s")^2)/(1.935.900 \ "J")*100%=color(red)(29%)`



4.)
`"m"=120 \ "dkg"="1,2" \ "kg"`

A test által kifejtett erő: `"F"="m"*"g"="1,2" \ "kg"*"9,81" \ "m"/"s"^2=11.772 \ "N"`

A rugóra összenyomódásának mértéke: `"x"="F"/"D"=(11.772 \ "N")/(2.400 \ "N"/"m")="0,0049" \ "mm"`

`"W"=("k"*"x"^2)/2=(2.400 \ "N"/"m"*("0,0049" \ "m")^2)/2=color(red)("288,12"*10^-4 \ "J")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0