Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 8.o.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
361
Mennyi idő alatt melegíti fel a 800 wattos mikrohullámú sütő a 3 dl 20 fokos vizet 50 fokra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A víz tömege: `3 \ "dl"="0,3" \ "kg"`
A víz fajhője: `"c"=4.182 \ "J"/("kg"*"C"°)`

`"Q"="m"*"c"*Delta"T"="0,3" \ "kg"*4.182 \ "J"/("kg"*"C"°)*(50 \ °"C"-20 \ °"C")=37.638 \ "J"`

`"t"="Q"/"P"=(37.638 \ "J")/(800 \ "W")=color(red)("47,05" \ "s")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
2