Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ki tudná?

Főoldal » Középiskola » Matematika
806
Rajzolj egy olyan gráfot ,amelynek 6 csúcsa van,és
b, a fokszámok rendre 1,1,1,2,3,4
c,7 éle van ,és minden pont fokszáma legfeljebb 3.

rajzolj egy olyan 5 csúcspontú gráfot,
c .amelynek 7 éle van ,és minden pont fokszáma legfeljebb 3.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Használt python kód:
import networkx as nx
import matplotlib.pyplot as plt

# 1. gráf
G1 = nx.Graph()
G1.add_nodes_from(range(1, 7))
G1.add_edges_from([(1, 2), (2, 3), (3, 4), (4, 5), (5, 6), (5, 3), (6, 4)])

# 2. gráf
G2 = nx.Graph()
G2.add_nodes_from(range(1, 6))
G2.add_edges_from([(1, 2), (2, 3), (3, 4), (4, 5), (5, 1), (1, 3), (2, 4)])
fig, axs = plt.subplots(1, 2, figsize=(10, 5))

# 1. kirajzolás
nx.draw(G1, with_labels=True, ax=axs[0], node_color='lightblue', node_size=500, font_size=12)
axs[0].set_title("Graph 1: 6 vertices, Degree Sequence")

# 2. kirajzolás
nx.draw(G2, with_labels=True, ax=axs[1], node_color='lightgreen', node_size=500, font_size=12)
axs[1].set_title("Graph 2: 5 vertices, 7 edges, Max Degree 3")

plt.show()
Módosítva: 1 éve
3

ok,köszönöm!
1

> b, a fokszámok rendre 1,1,1,2,3,4

Ha meg akarod spórolni a programozást, ott a Graphviz ( https://graphviz.org/ )

b-pont.dot állomány tartalma:
graph {
    a [label="1"]
    b [label="1"]
    c [label="1"]
    d [label="2"]
    e [label="3"]
    f [label="4"]
    a -- e
    b -- f
    c -- f
    d -- e
    d -- f
    e -- f
}

Generálás parancs (ha nincs telepítve, vannak online használhatóak is):
dot -Tpng < b-pont.dot > b-pont.png

1