Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statisztika

Főoldal » Középiskola » Matematika
515
Egy szerencsekeréknek kétféle állása van: NYÉRT és NEM NYERT. Kétszer megforgatva 0,48 annak a valószínűsége, hogy a két forgatás közül az egyik alkalommal NYERT, a másik alkalommal NEM NYERT feliratnál áll meg. Mennyi annak a valószínűsége, hogy a szerencsekerék a NYERT feliratnál áll meg, ha egyszer megforgatjuk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mindkét eset valószínűsége: `p*(1-p)`

`2p*(1-p)="0,48"`

`2p-2p^2="0,48"`

`2p^2-2p+"0,48"=0`

`p_"1,2"=(-b+-sqrt(b^2-4ac))/2=(2+-sqrt((-2)^2-4*2*"0,48"))/2={(p_1="0,4"),(p_2="0,6"):}`

A valószínűség 1 pörgetés esetén nem lehet kevesebb mint az eredeti két eset valószínűsége így csak is `color(red)(p_2=60%)` a helyes megoldás.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0