Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
333
Egy apa 61 éves a fia pedig 40. Hány évvel ezelőtt volt az apa 8-szor idősebb a fiánál?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`61-x=8*(40-x)`

`61-x=320-8x`

`7x=259`

`color(red)(x=37)`


Tehát 37 évvel ezelőtt volt 8x annyi idős a fater mint a gyereke.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0