Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
2964
Egy gépkocsi a céljához vezető út felén 40 km/h állandó sebességgel halad. Mekkora legyen a sebessége az út második felén, ha azt akarja a vezető, hogy az egész utat figyelembe véve az átlagsebessége 50 legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
mozgás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A két szakasz ideje:
v=s/t--->amiből t=s/v

t1 = (s/2)/40
t2 = (s/2)/v

A teljes út idő ezeknek összege.
Az átlagsebesség s/t:
Tehát:
50 = s/(t1+t2)

50 = s/((s/2)/40 + (s/2)/v)
50 = 2/(1/40 + 1/v)
50/40 + 50/v = 2
v(2−5/4) = 50
v = 50/(2−5/4)
v = 200/3 = 66,67 km/h

Tehát, v=66,67 km/h-nak kell lenni a sebességének.
Módosítva: 8 éve
2