Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
377
Egy háromszög egyik oldalának hossza 10 cm és ezzel az oldallal szemközt hatvannyolc fokos szög van a háromszögben a háromszög egy másik szöge ötvenkét fokos határozzuk meg. A háromszög ismeretlen oldalait.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A legegyszerűbb szerintem felrajzolni kiszámolni a hiányzó szöget és szinusz tételt alkalmazva kiszámolni.


`gamma=180°-80°-52°=48°`


`a/b=(sinalpha)/(sinbeta)=>10/b=(sin80°)/(sin52°)=>b=10/((sin80°)/(sin52°))=color(red)(8 \ cm)`


`a/c=(sinalpha)/(singamma)=>10/c=(sin80°)/(sin48°)=>b=10/((sin80°)/(sin48°))=color(red)("7,55" \ cm)`


A ábra csak illusztrációs jelleggel készült: https://www.geogebra.org/calculator/apjmraha


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0