Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
378
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni ebben a feladatban
Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
`"A"=color(red)((1;4;7;12;13;18))`

`bar("B")=color(red)((5;6;11;14;15))`

`"B"cup"C"=color(red)((1;4;5;7;12;13;14;18))`

`"B"cap"C"=color(red)((4;7;18))`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1

A B-hez minden számot leírsz, amit a B halmaz tartalmaz(beleértve a két halmaz metszetét is), így
B = 1; 4; 7; 12; 13; 18
A következő sorban azokat kell leírni, ami nincs benne a B halmazban, így minden más számot amit a feladatban látsz.
_
B= 5; 6; 11; 14; 15
Harmadik sor a B ∪ C a két halmaz összeadását jelenti, szóval minden szám, ami a két halmaz közül legalább az egyiknek eleme, azt felsoroljuk.
Ezért:
B ∪ C = 1; 4; 5; 7; 12; 13; 14; 18
Negyedik sorban a B ∩ C a két halmaz közös elemeit jelenti, így csak azokat soroljuk fel, melyek mindkét halmazban megtalálhatóak.
Ezért:
B ∩ C = 4; 7; 18


Remélem tudtam segíteni a feladatban és esetleg kicsit abban is, hogy jobban megértsd a halmazokkal kapcsolatos feladatokat! :-)
Módosítva: 1 éve
1