Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem értem, sürgős!

Főoldal » Középiskola » Kémia
342
H2CO oxidációs számok kellenének, nekem mindig más jön ki...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A `H_2CO` a formaldehid összegképlete, nézd meg az elektronegativitásokat és a kapcsolódási sorrendet.

`EN_C` = 2,55

`EN_O` = 3,44

`EN_H` = 2,20

A kapcsolódás: A szénatom, mint központi atom, a két hidrogénatom kapcsolódik hozzá és az oxigénatom egy kettős kötéssel. Az oxigén a leg-elektronegatívabb, tehát -2 az oxigéné. A hidrogén a legkevésbé elektronegatív, a hidrogéneké +1, így a szénatomé `-2+2*(+1)` = 0 lesz.
0