Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan

Főoldal » Általános iskola » Matematika
308
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`"m"=b*sinalpha=8*sin60°="6,93" \ cm`


`d_1=sqrt(a^2+b^2-2*a*b*cosalpha)=sqrt(10^2+8^2-2*10*8*cos60°)=color(red)("9,17" \ cm)`


`d_2=sqrt(a^2+b^2-2*a*b*cosbeta)=sqrt(10^2+8^2-2*10*8*cos120°)=color(red)("15,62" \ cm)`


Az ábrát a linkre kattintva eléred: https://www.geogebra.org/calculator/uvtqxa4q


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0