Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan

Főoldal » Általános iskola » Matematika
271
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A)
a²+b²=c²
5²+b²=13²
b²=144
b=12 cm
C)
m=(a*b) /c=(5*12)/13=4,6154 cm
B)
m*(a/b) =4,6154*(5/12)=1,9231 cm
m*(b/a) =4,6154*(12/5)=11,0769 cm
Ell.: 1,9231+11,0769=13 cm
0